Tuesday, July 13, 2010

at the best place

dugaan demi dugaan yang datang menimpa kami sekeluarga...satu persatu ..kami tetap redha...
kadang2 aku sendiri fikir...ini dugaan atau balasan...if ini dugaan kami aku terima dengan seredhanya...tapi jika ini balasan aku akur.."ALLAH BAYAR CASH" kan...?

banyak aku terima lately ni...sampai aku sendiri pun dah rasa tak boleh nak berdiri...tak kuat rasanya...tapi bila fkir adib...aku jadi kuat...aku ubah untuk adib...untuk papa..

07072011 - sekali lagi kami diuji *crying* aku miscarriage. hard to believe inilah yg have to face!!
petang selasa after had lunch with my hubby...aku gi toilet..tgk ada a little dot stain...aku panik then call hubby...so petang kitaorang gi klinik...doktor scan then dia cakap baby x de heartbeat..tp aku ..aku tak accept bende tu ...i said that not time yet...so aku balik rumah...tapi hati tak tenang...macam sumthing...
malam tu sakit pinggang yang amat sangat like contraction..so i justt bbm my fren and told her...
so..based on her experienced dia cakap it could be miscarriage...tp aku still cakap baby OK!!
then hubby balik bawak aku gi GH sbb dah sakit sgt...pukul 11 lebih sampai GH...terus check...
doktor scan...dalam 2 minit aku nampak heartbeat dia..tp sekali tu jer...and last *crying*
masa nampak heartbeat doktor suruh aku baring so aku dengan happy bagitau hubby yang baby ada heartbeat..dalam a few minutes tu doktor scan again...sbb nak jab...then masa tu la rasa nak pengsan..doktor said that my baby no heartbeat anymore...aku macam tak caya..sbb baru 3 mint aku nampak heartbeat...*may be nak tunjuk kat aku yang dia tak de*
aku cakap " doktor,plez check again..i've been waiting for my baby for almost 4 years, then doktor nurul said..ok..will scan again dari bawah...
so aku dah ready nak scan from bawah...lagi skali doktor cakap ' zura, ur baby memang x de heartbeat dah, so u redha ye, anyhow Allah punya perancangan lebih sempurna dari kita'
aku menangisssss..menangisss dan menangisss...Allah je tau...peritnyaaaa...

tapi aku try to happy sekejap...sempat gi makan nasik lemak kat kg baru...
balik umah...aku start menangis sampai pagi..satu malam x tido...aku fikir je...kalau dosa aku d balas begini..aku terima...kalau dugaan aku di beri begini aku redha...aku redha...
tapi walau macam mana kita cakap kita redha...yang pasti sedih tetap sedih...

alhamdulillah...kawan2...family...tak putus2 bagi support..bg semangat...bg advices...

so sepanjang hari Rabu tu....aku dia je...menangis jer...biarla aku menangis...sbb aku SAID that...why i cant cry...meanwhile i've lost my happiness...sampai aku said kat diri aku..aku tak nak baby ni keluar dari perut ni...biar la dia in my womb...

Ya Allah...bila aku ingat balik segala apa yang hilang..segala apa yang dia tarik...tak sehebat apa yang dia ambik for this time...aku hilang kawan..aku hilang duit...tapi hilang 'orang' yang aku tak pernah tengok , tak pernah sentuh, amat berat!!

so ...ehem...hufff...khamis pagi...aku cakap kat hubby...plezzz...puas kan lah hati ibu ni....aku nak cek lagi sekali...sekali ni kalau sama jugak result aku redha....sehabis redha....*huff*
so pagi khamis hubby bawak aku gi cek lagi sekali...tapi result tetap sama...tak pe...janji aku puas hati...

so petang tu aku bersiap utk ke hospital sbb kene admit satu malam.
seronok kat wad tu tgk orang lain ada baby...huhu...
tak pe belum rezeki lagi...

so jumaat pagi aku dimasukkan ubat macam induce tu..utk contraction...then dalam kol 12 lebih masuk OT (operation Theatre) utk buat D n C...
dalam kol 1 baru sedar...seme ok..aku pun ok..alhamdulillah..petang tu jugak dapat discharge.



**** kebahagiaan,kesenangan,kesusahan,kesedihan...pinjaman..

2 comments:

n.o.v.e.e jahari said...

dont think too hard dear, if it's meant to be then it definitely will happened.

di luh mahfuz sudah tersirat waktu ajal kita, jodoh kita, dan rezeki kita...

u'll be fine... :)

z.u.r.a^z.u.b.i.r said...

tq darling....i really need ur support

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...